Podpłomyki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto
    - 300 g mąki
    - 100 ml wody
    - 1 łyżka oleju
    - sól

    Dodatki
    - pieczarki
    - papryka
    - cebula
    - tarty ser

Podpłomyki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - zarabiamy ciasto, cienko rozwałkowujemy wycinamy kółka lub po prostu kroimy według uznania.
    Placki rozkładamy na kratce od piekarnika i wkładamy na dobrze rozgrzany piekarnik na 3 minuty - temperatura piekarnika 240 C.
  • 2. Pieczarki , paprykę i cebulę drobno kroimy chwilę podsmażamy na patelni - doprawiamy.

    Gdy podpłomyki się podpieką wykładamy z pieca nakładamy pieczarki posypujemy serem , ponownie wkładamy do pieca na 4 minuty zmniejszając temp. do 200 C.

    Upieczone podpłomyki można posypać szczypiorkiem lub ziołami

Komentarze

Podobne przepisy