Placki cukiniowe z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pachnące i zdrowe koperkowo-bazyliowe placki cukiniowe, idealne na letni obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 szklanki startej cukinii
    • 1 mała cebula
    • 3 łyżki mąki kukurydzianej
    • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
    • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
    • 1/2 szklanki wody
    • 1/2 szklanki jogurtu
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki posiekanego koperku i liści bazylii

Placki cukiniowe z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę zetrzeć na drobnej tarce.
    • Połączyć wszystkie składniki razem.
    • Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    • Podawać ciepłe z jogurtem.

Komentarze

Podobne przepisy