Pizza naleśnikowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inne spojrzenie na Włoską kuchnię. Połączenie naleśnika z pizza.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    W ZALEŻNOŚCI OD PATELNI 1 LUB 2 PIZZE.
    2 SZKLANKI MĄKI
    2 JAJKA
    2 SZKLANKI WODY
    2 ŁYŻKI OLEJU
    SZCZYPTA CUKRU
    ŁYŻECZKA SOLI
    1 ŁYŻECZKA SUSZONEJ BAZYLII

    DODATKI:
    WEDŁUG WASZEGO UZNANIA
    SZYNKA
    SALAMI
    CZARNE OLIWKI
    PODSMAŻONE PIECZARKI
    SER ŻÓŁTY LUB MOZZARELLA
    KETCHUP
    MAJONEZ
    OREGANO
    PRZYPRAWA PROWANSALSKA

Pizza naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 20 MINUT.
    NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI WYLAĆ CIASTO ( DOŚĆ GRUBE ) I ZARAZ PO WYLANIU UŁOŻYĆ SKŁADNIKI TAK ŻEBY SIĘ LEKKO ZATOPIŁY W CIEŚCIE.
    POSYPAĆ PRZYPRAWAMI.
    USMAŻYĆ Z JEDNEJ STRONY, PRZEWRÓCIĆ I KRÓTKO SMAŻYĆ Z DRUGIEJ STRONY.
    ZDJĄĆ Z PATELNI I POSYPAĆ SEREM, POLAĆ KETCHUPEM LUB MAJONEZEM.
    WSZYSTKO ZALEŻY OD WASZYCH SMAKÓW I KONCEPCJI.

Porady

DOBRZE ROZGRZEJCIE PATELNIĘ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy