Pizza naleśnikowa

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta oryginalna pizza to doskonały pomysł na kolację lub przystawkę.

Składniki:

  • ● 1 kg mąki
    ● 1 litr mleka
    ● 3 jajka
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 10 dag kiełbasy
    ● 2 pomidory
    ● czerwona papryka
    ● oliwa z oliwek
    ● 1/4 pęczka natki pietruszki
    ● 1/4 pęczka szczypiorku
    ● czosnek granulowany
    ● przyprawa uniwersalna
    ● keczup
    ● sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ciasto:
    mąkę miksujemy z mlekiem i jajkami. Ciasto powinno być
    gęstsze niż na naleśniki.
  • 2. Szczypiorek i natkę myjemy,
    osuszamy i siekamy (kilka
    listków natki odkładamy). Pomidory
    sparzamy i obieramy.
    Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne. Ser, kiełbasę,
    pomidory i paprykę kroimy
    w kostkę. Mieszamy z ciastem.
    Wsypujemy szczypiorek
    i natkę. Doprawiamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    oliwę. Chochlą nalewamy porcje
    ciasta i smażymy z obu
    stron na rumiano. Przed podaniem
    polewamy keczupem
    i robimy kleksy z sosu czosnkowego.
    Dekorujemy natką
    pietruszki.

Porady

● Papryka będzie bardziej miękka, jeśli przed wymieszaniem z pozostałymi składnikami poddusimy ją kilka minut na rozgrzanym oleju. ● Do pizzy warto dodać cebulę i pieczarki lub leśne grzyby. Potrawę można też oprószyć bazylią lub oregano.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować