Pikantna buraczano-selerowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wystarczy 25 minut, aby zrobić taką sałatkę.

Składniki:

  • 50 dag buraków
    50 dag selera
    100 ml majonezu
    50 ml gęstego jogurtu naturalnego
    4 łyżeczki chrzanu
    łyżeczka soku z cytryny
    op. sosu koperkowo-ziołowego
    sól, pieprz

Pikantna buraczano-selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki i selera myjemy, gotujemy w mundurkach w osobnych garnkach. Studzimy i obieramy. Oddzielnie drobno kroimy.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem, chrzanem, sokiem z cytryny i sosem koperkowo-ziołowym. Doprawiamy
  • 3. Połowę sosu mieszamy z burakami, resztę z selerem. Układamy na przemian.

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy