Pierożki ze szpinakiem i serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pyszne

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • na ciasto
    450 gr mąki
    1 łyżka oleju
    300 ml wrzątku

    nadzienie
    300 gr sera białego
    300 gr szpinaku mrożonego
    1/4 cebuli
    łyżka oleju do smażenia
    1 jajko
    pieprz
    sól
    szczypta oregano
    szczypta bazylii





Pierożki ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem.

    Przygotować ciasto;
    Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto ..

    Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi.

    Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy