PIERNIKOWY PRZEKŁADANIEC KTÓRY DOJRZEWA W LODÓWCE 3 TYGODNIE

0 (0 ocen)

PRZEPIS Z DZIECIŃSTWA

Składniki:

  • CIASTO
    0,5 KG. MĄKI
    12 DKG.. MARGARYNY
    4 DKG. SMALCU
    15 DKG. CUKRU
    3 JAJA
    25 DKG. MIODU
    1 ŁYŻKA KAKAO
    3 ŁYŻKI PRZYPRAWY DO PIERNIKA
    1 ŁYŻKA SODY OCZYSZCZONEJ
    JEZELI CIASTO BĘDZIE ZA GĘSTA MOŻNA DODAĆ TROSZKĘ MLEKA

    MASA
    O,5 L MLEKA
    4 ŁYŻKI GRYSIKU
    0,5 SZKL. CUKRU
    CUKIER WANILIOWY 1 OPAKOWANIE
    KOSTKA MASŁA

    DODATKOWO PRZYGOTUJ SŁOICZEK POWIDŁA

Piernikowy przekładaniec który dojrzewa w lodówce 3 tygodnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    TŁUSZCZ UTRZEĆ Z CUKREM NA PULCHNĄ MASĘ, DODAWAĆ PO JEDNYM JAJKU CIĄGLE , NASTĘPNIE MIÓD . DO POWSTAŁEJ MASY DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PRZYPRAWĄ SODĄ I KAKAO.DOBRZE WYROBIĆ.
    CIASTO OWINAĆ W PAPIER I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA 3 TYGODNIE ABY DOJRZAŁO.
    POTEM PODZIELIC NA 2 LUB 3 CZĘŚCI I PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM OKOŁO 10 MINUT.


    MASA
    OPRÓCZ MASŁA , WSZYSTKIE POZOSTAŁE SKŁADNIKI ZAGOTOWAĆ.
    UTRZEĆ KOSTKĘ MASŁA OSTUDZONA MASĘ POŁĄCZYĆ RAZEM UCIERAJĄC DELIKATNIE

    ZAKOŃCZENIE
    PRZEKŁADAJĄC PIERNIKA POD MASĘ SMARUJEMY PIERNIK POWIDŁEM



    SMACZNEGO

Porady

NAPRAWDĘ TRZYMAMY GO 3 TYGODNIE W LODÓWCE

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy