Piernikowy przekładaniec który dojrzewa w lodówce 3 tygodnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
TŁUSZCZ UTRZEĆ Z CUKREM NA PULCHNĄ MASĘ, DODAWAĆ PO JEDNYM JAJKU CIĄGLE , NASTĘPNIE MIÓD . DO POWSTAŁEJ MASY DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PRZYPRAWĄ SODĄ I KAKAO.DOBRZE WYROBIĆ.
CIASTO OWINAĆ W PAPIER I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA 3 TYGODNIE ABY DOJRZAŁO.
POTEM PODZIELIC NA 2 LUB 3 CZĘŚCI I PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM OKOŁO 10 MINUT.
MASA
OPRÓCZ MASŁA , WSZYSTKIE POZOSTAŁE SKŁADNIKI ZAGOTOWAĆ.
UTRZEĆ KOSTKĘ MASŁA OSTUDZONA MASĘ POŁĄCZYĆ RAZEM UCIERAJĄC DELIKATNIE
ZAKOŃCZENIE
PRZEKŁADAJĄC PIERNIKA POD MASĘ SMARUJEMY PIERNIK POWIDŁEM
Komentarze