PIECZONE KASZTANY

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wyborne, lekko orzechowe, z nutą słodyczy. Przepyszne :)

  • 25 min

Składniki:

  • kasztany jadalne (dowolna ilość)

Pieczone kasztany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIECZONE KASZTANY 1. Jest kilka sposobów na ich przygotowanie:

    1) Kasztany nacinamy-robimy znak „x”. Prażymy je na suchej patelni ok.10min.. Kładziemy je płaską stroną na patelni i czekamy, aż skorupki popękają.
    2) Kasztany nacinamy. Kładziemy płaską stroną na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. Ok 20-25 min.
    3) Kasztany obgotowujemy w osolonej wodzie ok 15.min. Osuszamy i studzimy. Następnie nacinamy, i postępujemy jak w p.2. W trakcie pieczenia (po upływie 20min.)dobrze jest wyjąć jednego kasztana na spróbowanie, aby uniknąć wysuszenia miąższu.

Porady

Dobrze upieczone kasztany powinny być lekko wilgotne, nawet odrobinę „mączyste”.

Komentarze

Podobne przepisy