Pieczone kasztany

  • wyświetlono: 184 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jesienne pieczone kasztany z solą morską

FB_IMG_1537661041188
  • 2 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

Kasztany jadalne 500g
Sól morska 2 łyżki
Oliwa (najlepiej w sprayu)

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone kasztany

  • Kasztany1. Kasztany myjemy, nacinamy czubki (aby otworzyły się podczas pieczenia), posypujemy solą, wlewamy oliwę i razem mieszamy. Wykładamy na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C funkcja grill na ok 30 minut

Porady

Można obsypać też przyprawami, np papryką ostrą lub cukrem, ewentualnie polać miodem, syropem z agawy lub daktyli pod koniec pieczenia

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przekąskaprzyprawypieczonesól morskakasztanypodwieczorej

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pieczona marchewka z ziołami

Szybki i prosty sposób na pyszną...

Pieczone faszerowane ziemniaki

Dodane przez: a_sad07

Pieczone faszerowane ziemniaki

Pyszna przekąska do piwa.

Pieczone marchewki

Dodane przez: Krystyna32

Pieczone marchewki

Smaczna i zdrowa przekąska. Idealna...

pieczone bataty

Dodane przez: Minia05

Pieczone bataty

Smaczna przekąska. Choć bataty...

Pieczone paszteciki z mięsem i pieczarkami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pieczone paszteciki z mięsem i pieczarkami

Delikatne, miękkie, wypełnione...

Ogniste skrzydełka

Dodane przez: kada

Skrzydełka z piekła rodem

Ogniste, pikantne, wyraziste, mocno...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE