Pieczone kasztany

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jesienne pieczone kasztany z solą morską

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasztany jadalne 500g
    Sól morska 2 łyżki
    Oliwa (najlepiej w sprayu)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczone kasztany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasztany 1. Kasztany myjemy, nacinamy czubki (aby otworzyły się podczas pieczenia), posypujemy solą, wlewamy oliwę i razem mieszamy. Wykładamy na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C funkcja grill na ok 30 minut

Porady

Można obsypać też przyprawami, np papryką ostrą lub cukrem, ewentualnie polać miodem, syropem z agawy lub daktyli pod koniec pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasztany Przyprawy Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować