Pieczarkowce

0 (0 ocen)

Piersi nadziewane pieczarkami to proste ale smaczne danie.

Składniki:


  • 2 szt pierś z kurczaka,
    15 dkg pieczarki,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    1 mniejsza cebula,
    do panierowania bułka tarta,
    do panierowania jajko,
    olej do smażenia

Pieczarkowce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy dodać cebulę dusić około 5 min a następnie dodać pieczarki.Całość dusimy tak długo aż odparuje wod z pieczarek.Piersi oczyścić,umyć i osuszyć,przekroić na pół.Rozbić doprawić z każdej strony solą i pieprzem.Na piersi położyć porcję pieczarek i zwinąć na pół.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy