Pieczarki w panierce

0 (0 ocen)

Nie jadłam ich lata całe...Dzisiaj znalazłam w sklepie dorodne pieczarki i sobie o nich przypomniałam... nie są może najzdrowsze, ale za to smaczne...

Składniki:

  • kilka dużych pieczarek
    1 jajko
    bułka tarta

    sól
    pieprz cayenne
    lubczyk
    papryka wędzona

    olej (do smażenia)

Pieczarki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry.

    Jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego przyprawy.

    Następnie "kotlety" pieczarkowe moczymy w jajku i obficie w bułce tartej.

    Smażymy je na rozgrzanym oleju, aż do uzyskania złotego koloru.

    Podałam je z pieczonymi w piekarniku ziemniakami.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy