Pieczarki faszerowane bakłażanem duszonym i zapiekane z chipsem z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Bakłażana pokroić w kostkę i posolić, odstawić na kilka godzin by porządnie pozbył się soku. Przepłukać i odcedzić.
Pieczarki oczyścić, wyrwać resztki nóżki i ułożyć w natłuszczonej brytfance.
Na patelni przysmażyć z obu stron boczek, aż się przyrumieni, zdjąć na ręcznik papierowy.
Na tym tłuszczu smażyć bakłażan z papryką przez ok 7-10 min, pod koniec dodać czosnek.
Przestudzić a następnie włożyć do wnętrza pieczarek. Posypać niewielką ilością żółtego sera.
stawić do piekarnika na ok 30 min w temp 180 st.
Na ostatnie 5 min pieczenia ułożyć na pieczarkach plastry boczku.
Komentarze