Penne z drobiowymi klopsikami

  • wyświetlono: 389 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami.

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

250 g makaronu penne
250 g filetu z kurczaka
250 ml bulionu drobiowego
125 ml śmietany 18%
koperek
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Penne z drobiowymi klopsikami

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

    Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makarondróbpenne

Komentarze

Podobne przepisy

Makaron penne z tuńczykiem

Dodane przez: Paula25

Makaron penne z tuńczykiem i pomidorami

Pomimo tego że lubię spędzać czas...

Penne z rzodkiewką

Dodane przez: Gregorhspeed

Penne z rzodkiewką

Kochamy łączyć smak makaronu z...

Pulpeciki

Dodane przez: bogusia11

Makaron z drobiowymi pulpecikami

Pyszne i lekkie danie na obiad.

Makaron penne z kurkami na białym winie w sosie śmietanowym

Dodane przez: mojapasjasmaku

Makaron penne z kurkami na białym winie w...

Makaron z kurkami na białym winie...

Makaron penne z truskawkami

Dodane przez: PolskaGotuje

Makaron penne z truskawkami

Samo zdrowie :)

Penne z sosem śmietanowym z boczkiem wędzonym

Dodane przez: zielonakuchniablog

Penne z sosem śmietanowym z boczkiem wędzonym

Do dobrego makaronu wystarczy prosty,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE