pasztet strasburski z drobiowych wątróbek, pieczony w miseczkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

pyszny szybki pasztet

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Pasztet Strasburski z drobiowych wątróbek pieczony w miseczkach
    pół kg drobiowej wątróbki
    pół kg słoniny
    pół kg cebuli
    1 jajko
    2łyżki bułki tartej sół
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    majeranek

Pasztet strasburski z drobiowych wątróbek, pieczony w miseczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1uvyg8c 1. słoninę pokroić w dużą kostkę. Włożyć do rondla, smażyć. Dorzucić posiekaną cebulkę i pokrojoną wątróbkę. Całość dusić około 30 minut. Po wystudzeniu zmielić na drobnych oczkach maszynki., Dodać pozostałe składniki, wyrobić jednolite ciasto. Z folii aluminiowej formujemy małe miseczki, wkładamy do nich masę, piec w 160 stopniach około 40 minut.

Porady

pasztet można zamrozić i wyjmować porcjami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy