Paszteciki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać 3 łyżki mąki. Wlać szklankę ciepłego mleka i odstawić do wyrośnięcia.
2.Do mąki włożyć margarynę i sól, posiekać, dodać jajka i wyrośnięty rozczyn oraz resztę mleka. Wyrobić na gładkie ciasto, przykryć ścierką aby wyrosło.
3.Ciasto rozwałkować. Kroić paski, nałożyć farsz, zlepić brzegi i pokroić na dowolną wielkość. Ułożyć na blasze, posmarować rozmęconym jajkiem i odstawić na kilka minut aby lekko podrosły
4.Piec w temperaturze 180° C około 20 minut na ciemnobrązowy kolor.
5.Farsz
Ugotowane mięso zemleć, dodać przyprawy takie jak: pieprz, sól, magi, bazylia, majeranek i wymieszać.
Komentarze