Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ta pasta jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Młody jęczmień jest w niej lekko wyczuwalny. Polecam do świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację.

  • 25 min

Składniki:

  • 25 dag sera białego
    2 jajka
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    2 łyżeczki młodego sproszkowanego jęczmienia
    szczypiorek według uznania

Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek, następnie drobno kroimy.
  • 2. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy.
  • 3. Ser biały mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy jajka, szczypiorek, młody jęczmień, dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy