Pasta z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszny sposób na wykorzystania mięsa które nam zostało z gotowania rosołu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso drobiowe-gotowane: 30 dekagramów
    - pomidor: 1 sztuka
    - szczypior: 0.5 pęczka
    - czosnek: 2 ząbki
    - masło roślinne: 1 łyżka
    - majonez: 1 łyżka

Pasta z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z kurczaka 1. Mięso z rosołu u mnie dwa udka i porcja rosołowa, oddzielić od kości i drobno posiekać.
    Pomidora obrać i pokroić w kostkę, dodać do posiekanego mięsa razem z posiekanym szczypiorem tak około 1/2 pęczka oraz posiekanym czosnkiem.
  • Pasta z kurczaka 2. Wszystko wymieszać razem z majonezem i masłem roślinnym, pastę doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.
    Przed podaniem pastę schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy