Pasta śliwkowa do mięs

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pasta śliwkowa jest świetnym dodatkiem (sosem) do podawanych na ciepło pieczonych mięs :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - śliwki suszone: 10 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - goździki: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - musztarda: 1 łyżeczka

Pasta śliwkowa do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta śliwkowa jest świetnym dodatkiem (sosem) do podawanych na ciepło pieczonych mięs :)

    Śliwki porządnie sparzyć i pokroić na drobne kawałki. Masło rozetrzeć, dodawać stopniowo śliwki, musztardę, sól, utłuczone w moździerzu goździki. Ucierać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

    Smacznego życzy oliwek:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy