PASTA DROBIOWA DO PIECZYWA

0 (0 ocen)

Pożywna pasta drobiowa nadająca się na śniadanie jak i kolacje

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    Pierś z kurczaka podwójna
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy ostrej
    1 pęczek szczypiorku
    Woda
    Sól
    Pieprz
    Vegeta
    3 Ziela angielskie
    3 liście laurowe

Pasta drobiowa do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Pierś dokładnie myjemy usuwamy błonki i tłuszczyk . Wodę zagotowujemy z Vegetą , zielem angielskim , liściem laurowym . Wkładamy pierś w całości gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy i studzimy kroimy w mniejsze kawałki i mielimy przez maszynkę . Dokładamy majonez musztardę , sól pieprz i pokrojony bardzo drobno szczypiorek . Mieszamy . Pasta gotowa podawać po schłodzeniu z ulubionym pieczywem.

Porady

Jeśli pasta jest za sucha można dodać majonezu

Komentarze

Podobne przepisy