PASTA DO TORTILLI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta do tortilli na przekąskę. Bardzo dobrze sprawdzi się też na świeżym pieczywie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    Avocado
    Jogurt grecki 4 łyżki
    Sok z limonki 2 łyżki
    Czerwona cebula
    Biała cebula
    Czosnek 2 ząbki
    Ser żółty 15 dk
    Jajka 3
    Sól,pieprz
    Świeża kolendra

Pasta do tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany filet z kurczaka drobno kroimy, podobnie jak obie cebule, ser, avocado, kolendrę i jajka. Wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i całość rozdrabniamy widelcem. Tak powstałą masą smarujemy tortilli, po czym wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy