Parówki zapiekane z nadzieniem

  • wyświetlono: 453 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepis z kuchni amerykańskiej

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pokruszony świeży chleb: 2 szklanki
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- świeża szałwia: 2 łyżeczki
- posiekana mała cebula: 1 sztuka
- stopione masło: 5 dekagramów
- parówki: 10 sztuk
- plasterki bekonu: 5 plastrów

Sposób przygotowania przepisu:

Parówki zapiekane z nadzieniem

  • 1. Pokruszony chleb przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy, cebulę i stopione masło. Bardzo dobrze wymieszać, a najlepiej zmiksować na gładką masę. Parówki głęboko naciąć wzdłuż i wypełnić nadzieniem. Każdą parówkę obwinąć połową plasterka bekonu i spiąć wykałaczką. My każdy plasterek boczku dzieliliśmy na pół i owijaliśmy parówkę każdą parówkę w dwóch miejscach. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaśniadaniekuchnia amerykańskawiosnajesieńamerykańskie_śniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

image-1fa48ho

Dodane przez: lipin0409

Parówki zapiekane z serem, papryką i boczkiem

Idealny pomysł na zakąski. Szybki,...

zapiekane parówki

Dodane przez: PolskaGotuje

Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką

Zapiekane parówki z serem i tostami...

Parówki zapiekane serem:)

Dodane przez: beattaa11

Parówki zapiekane serem!

To danie jest bardzo pyszne a zarazem...

Parówki z żółtym serem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Parówki z żółtym serem.

Gotowe w kilka minut.

Grzebyki z parówką

Dodane przez: adamonika

Grzebyki z parówką

Dla amatorów ciasta francuskiego...

Strogonow z parówek

Dodane przez: edytaha

Strogonow z parówek

Szybkie i smaczne danie a'la strogonow...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE