Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam Faszerowane owoce i warzywa, to zawsze miła niespodzianka czym są nadziane

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czewona i biała: 4 sztuki
    - mięso mielone z indyka: 500 gramów
    - serek topiony kostka: 1 sztuka
    - ser żółty (cienkie plasterki): 4 plastry
    - musztarda sarepska Kamis: 2 łyżki
    - cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
    - pieprz i sól do smaku: 2 łyżeczki
    - makaron tulipanki smakowy: 250 gramów
    - przyprawa do mielonego Prymat: 1 opakowanie

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso podsmażane 1. Podsmażyć mięso razem z cebulką, musztardą serkiem doprawione solą i pieprzem i prymatem
  • makaron 2. Ugotować makaron
  • paptyka 3. Nadziać paprykę i posypać serem
  • paptyka 4. Zapiekać pod przykryciem przez 30 min
  • paptyka 5. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy