Panierowane jajka

  • wyświetlono: 527 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Są przepyszne i nabierają całkiem innego smaku niż tradycyjne jajka na twardo.

23ewelina
  • 10 porcje
  • Łatwy

Składniki

10 jajek
bułka tarta
mąka
1 jajko do panierowania
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
papryka i koperek do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Panierowane jajka

  • 1. 1.Jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupek.Jajko roztrzepujemy,dodajemy 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej.Jajka panierujemy kolejno w mące,jajku i bułce tartej.
    2.Smażymy na mocno rozgrzanym,głębokim oleju do zezłocenia panierki.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
    3.Posypujemy pokrojonym na drobno koperkiem i dekorujemy plastrami papryki.

Porady

Jajka można podawać z keczupem,lub majonezem,mogą być dodatkiem do ziemniaków z sosem i ulubioną surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkapanierka

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane jajka wielkanocne

Dodane przez: codziennikkulinarny

Nadziewane jajka wielkanocne

Dziś dzielę się z Wami szybkim...

Wiosenne jajka

Dodane przez: czarrna

Wiosenne jajka

Przekąska jajeczna

Jajka w wiosennym sosie

Dodane przez: Bożena1960

Jajka w wiosennym sosie

Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: anamarisworld

Jajka faszerowane awokado

Pyszne jajka faszerowane pastą...

Jajka w sosie warzywnym

Dodane przez: alaaa

Jajka w sosie warzywnym

W okresie wielkanocnym jemy dużo...

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE