Panierowane jajka

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Są przepyszne i nabierają całkiem innego smaku niż tradycyjne jajka na twardo.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek
    bułka tarta
    mąka
    1 jajko do panierowania
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
    papryka i koperek do dekoracji

Panierowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupek.Jajko roztrzepujemy,dodajemy 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej.Jajka panierujemy kolejno w mące,jajku i bułce tartej.
    2.Smażymy na mocno rozgrzanym,głębokim oleju do zezłocenia panierki.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
    3.Posypujemy pokrojonym na drobno koperkiem i dekorujemy plastrami papryki.

Porady

Jajka można podawać z keczupem,lub majonezem,mogą być dodatkiem do ziemniaków z sosem i ulubioną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy