Puszyste, jeszcze gorące, pachnące wanilią! Pancakes podane z dżemem truskawkowym z własnej spiżarki, w którym duże kawałki owoców przypominają o letnim słońcu.
30 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
CIASTO NA PANCAKES
- 250 g mąki
- 50 g cukru pudru
- 50 g roztopionego masła
- 250 ml maślanki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Pancakes z truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużej misce umieść wszystkie składniki.
Wymieszaj je, używając miksera lub rózgi.
Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta, smaż je na patelni teflonowej – minutę z każdej strony.
Podawaj z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem, ale jak wolisz inne smaki to śmiało. Świeże owoce, syrop klonowy też idealnie się sprawdzają.
Komentarze