Pancakes z truskawką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Puszyste, jeszcze gorące, pachnące wanilią! Pancakes podane z dżemem truskawkowym z własnej spiżarki, w którym duże kawałki owoców przypominają o letnim słońcu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO NA PANCAKES
    - 250 g mąki
    - 50 g cukru pudru
    - 50 g roztopionego masła
    - 250 ml maślanki
    - 2 jajka
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej

    DODATKOWO
    - dżem z truskawek
    - cukier puder

Pancakes z truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce umieść wszystkie składniki.
    Wymieszaj je, używając miksera lub rózgi.
    Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta, smaż je na patelni teflonowej – minutę z każdej strony.
    Podawaj z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem, ale jak wolisz inne smaki to śmiało. Świeże owoce, syrop klonowy też idealnie się sprawdzają.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy