Pałki z kurczaka w maku

0 (0 ocen)

Lubię kombinować . Na szczęście jeszcze nigdy nie przekombinowałam ;) .Kurczak z makiem? Czemu nie? Nigdy nie jadłam takiego połączenia, więc postanowiłam sprawdzić jak smakuje .Wyszło smacznie, ale żałuję że nie dałam więcej maku. Następnym razem zrobię taką jakby skorupkę z maku.

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka
    opakowanie mrożonych warzyw po włosku
    ugotowane ziemniaki
    2 łyżki oleju
    łyżka maku
    łyżeczka ziół prowansalskie
    sól, pieprz

Pałki z kurczaka w maku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki myjemy , osuszamy. Przygotowujemy marynatę z łyżki oleju, maku, ziół pieprzu i soli. Nacieramy kurczaka w marynacie i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Gdy czas minie , kurczaka przekładamy do nasmarowanego resztą oleju naczynia żaroodpornego . Na to wysypujemy z opakowania warzywa oraz przyprawiamy przyprawami z saszetki dołączonej do opakowania. Piec 35 minut w 180 st. C . Po upieczeniu podawać z utłuczonymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy