Omlet z dynią, jarmużem i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nie ma to jak dobrze rozpocząć dzień pożywnym śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 jajka
    mały kawałek dyni
    olej do smażenia
    liść jarmużu
    kawałek sera koziego wędzonego ( u mnie kozidymek)
    szalotka
    sól, pieprz

Omlet z dynią, jarmużem i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Dynię pokroić na małe kawałki, cebulę w kosteczkę, a ser w plasterki.
    Liście jarmużu porwać na mniejsze części.
    Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulkę, dynię i jarmuż i chwilę smażyć razem.
    Zmieszać ze sobą jajka doprawione przyprawami i wylać na warzywa na patelni.
    Smażyć omlet 2-3 minuty pod przykryciem, a następnie zgiąć lub przerzucić na drogą stronę by się dosmażył już bez przykrywki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy