Niedzielne zawijańce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mała wariacja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Elegancko i smakowicie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Kilka plastrów schabu
    musztarda ziarnista
    pęczek natki pietruszki
    pomidor
    kilka plasterków sera żółtego
    czerwona cebula
    przyprawa gyros
    sól, pieprz

Niedzielne zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy dosyć cienko. Natkę drobno siekamy, pomidor sparzamy, obieramy i kroimy w cząstki, cebulę w dosyć grube piórka. Na każdy kawałek mięsa nakładamy łyżeczkę musztardy, smarujemy na całej powierzchni, następnie posypujemy natką. Na jednym końcu mięsa nakładamy cząstkę pomidora, kilka piórek cebuli, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą gyros.
    Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 45min do godziny. Zaraz po upieczeniu należy wyjąć wykałaczki. Smacznego:D

Porady

Smakuje wybornie z prażoną kaszą gryczaną i sosem grzybowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy