Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi

0 (0 ocen)

Naleśniki w pysznym środkiem: brokułami, surimi i słonecznikiem, podane z sosem czosnkowym i pomidorkiem.

Składniki:


  • Naleśniki:
    250 g mąki pszennej typ 650
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    Farsz:
    1 mała główka brokułu
    10 paluszków surimi
    100 g sera żółtego
    1 garść słonecznika
    Pieprz czarny mielony
    Sól do smaku
    0,5 łyżeczki oregano

Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Naleśniki: składniki zmiksować, odstawić na 15 minut, ponownie zmiksować i smażyć cienkie naleśniki na suchej patelni.

    Farsz: Brokuł obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Rozdrobnić i wrzucić do miski.

    Surimi rozmrozić, pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Dodać do miski.

    Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do miski, doprawić szczyptą soli, oregano, sporo pieprzem, wymieszać.

    Na naleśnika nakładać 2 pełne łyżki farszu, zawijać w paczuszkę. Naleśniki obsmażyć na patelni (suchej lub z dodatkiem łyżki masła) lub podgrzać w mikrofali. Nakładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym i pomidorami lub dowolną sałatką

Komentarze

Podobne przepisy