Naleśniki z szynką i mozarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zapiekane naleśniki z szynką i mozarellą w sosie śmietanowo-serowym, z dodatkiem cukini i czosnku i ziołami :) pycha i ten ciągnący się seeeer

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki ( u mnie 4 sztuki)
    8 plastrów polędwicy sopockiej lub ulubionej wędliny
    2 kule mozarelli
    5 łyżek startego żółtego sera
    1 mała cukinia
    1 mała śmietanka 12 %
    1 łyżka serka śmietankowego
    zioła
    3 ząbki czosnku

Naleśniki z szynką i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik kłaść po 2 plasterki szynki. Pokrojoną mozarellę, posypać żółtym serem. Zawinąć w koperty. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojona w kostkę cukinie, posiekany czosnek. Po 5 minutach wlać śmietanę, dodac serek , caość przyprawić do smaku ziołami, Dodać łyżkę startego żółtego sera. Całość smażyć ok 10 minut. PIekarnik nagrzać do 180 stopni. Wyłożyć na naczynie żaroodporne naleśniki, polać gotowym sosem. Zapiekać ok 15 minut.

Porady

Można użyć dowolnej wędliny, polecam salami Świetnym dodatkiem będa też pieczarki, podsmażone razem z cukinią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy