Ciasto naleśnikowe możemy wzbogacić różnymi dodatkami. Pomysłów jest wiele i każdy z nas ma swoje ulubione kombinacje smakowe. Dzisiaj zapraszam na naleśniki z pieczarkami.
Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nalśniki
Wszystkie składniki miksujemy i smażymy naleśniki z obu stron na złocisty kolor.
2.Farsz
Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy. Na patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki i startą ma tarce marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.Na każdym naleśniku rozsmarowujemy przestudzony farsz i zwijamy jak gołąbki.
Sos borowikowy przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Naleśniki podajemy podgrzane na suchej patelni i polane sosem borowikowym.
Komentarze