Naleśniki z pesto rosso

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis otrzymałam od kuzynki. Bardzo nam smakowały.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1 litr mleka
    1 jajko
    2 łyżki oliwy
    szczypta gałki muszkatołowej

    Nadzienie:
    2 słoiczki pesto rosso
    30 dkg szynki gotowanej
    1 pęczek szczypiorku

Naleśniki z pesto rosso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wrx2m0 1. Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, wlać mleko, olej , dodać szczyotę soli oraz gałki muszkatołowej, wbić jajko. Roztrzepać trzepaczką. Usmażyć naleśniki .
  • image-29sn525 2. Szczypiorek drobno posiekać. Szynkę pokroić w plastry.
    Naleśniki posmarować pesto, posypać posiekanym szczypiorkiem, ułożyć plasterki szynki. ,zwinąć w rulon, pokroić na równe paski grubości około 5 cm. Ułożyć na półmisku, posypać szczypiorkiem

Porady

Naleśniki najlepiej usmażyć na kwadratowej patelni.. Rulony wychodzą równe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy