Naleśniki z mąki kukurydzianej z syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Naleśniki z mąki kukurydzianej z syropem klonowy. Mają piękny słoneczny kolor i zupełnie inny smak od tradycyjnych.

  • 60 min

Składniki:

  • 1i1/2szkl. mąki kukurydzianej
    1/4 szklanki mąki pszennej lub skrobi ziemniaczanej
    2szkl. mleka
    2 jajka
    2 łyżki syropu klonowego
    szczypta soli

Naleśniki z mąki kukurydzianej z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć i odstawić na 30 minut, gdyby ciasto było zbyt gęste dolać mleka lub wody. Smażyć na odrobinie masła klarowanego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy