NALEŚNIKI (KROKIECIKI) Z PARÓWKĄ I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tanie dobre sycące--niby proste a jednak wykwintne.

  • 60 min

Składniki:

  • Upiec naleśniki--przepis tradycyjny.
    60 dag pieczarek
    2 cebule
    tyle parówek ile krokietów ma być
    plasterki sera--tyle ile parówek
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Naleśniki (krokieciki) z parówką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z pieczarkami 1. Naleśniki upiec.
    Pieczarki zetrzeć na tarce, przesmażyć z cebulką pokrojoną w kosteczkę-doprawić do smaku.Każdy naleśnik smarujemy pieczarkami, kładziemy plasterek sera i parówkę.Zwijamy jak krokiet. Panierujemy w jajku, bułce smażymy na rumiano na oleju.

Porady

jeśli mamy parówki te długie (hod-dog) to kroimy na pół, dostosowujemy do wielkości naleśnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy