2.Schab myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło klarowne, podsmażamy schab wraz z cebulką. Gdy się podsmaży dolewamy sos sojowy chwilkę smażymy, dolewamy wino, chwilę smażymy aby wino odparowało.
3.Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę dodajemy do schabu, jak również wydrążony miąższ z bakłażana, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną bazylię oraz przyprawy. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodajemy ugotowany ryż, dolewamy śmietanę, chwilkę smażymy aby nadmiar płynu ryż wchłonął.
4.Wydrążone bakłażany napełniamy farszem. Ser feta kroimy w kostkę. Formę do zapiekania smarujemy masłem, wkładamy nadziane bakłażany, posypujemy serem feta i suszoną bazylią.
5.Bakłażany pieczemy 25 min w temp. 180*C. Smacznego!
Komentarze