Nadziewane ogórki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajna ozdoba na stół i zdrowa przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 ogórek szklarniowy
    100g sera feta light
    5-6 oliwek nadziewanych papryką
    2 łyżki gęstego jogurtu
    1 pęczek szczypiorku
    sól,pieprz
    czerwona cebula do dekoracji

Nadziewane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę ucieramy z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem(trochę zostawiamy do dekoracji),dodajemy pokrojone w plastry oliwki,sól,pieprz i mieszamy.
  • wykrawanie ogórka 2. Ogórki obieramy,kroimy na równej długości słupki i z każdego wydrążamy środki zostawiając wokół półcentymetrową ściankę miąższu.Zostawiamy również płaskie dno tzn.nie wydrążamy słupków ogórkowych na wylot.
  • Nadziewane ogórki 3. Napełniamy ogórki farszem i dekorujemy.Z pozostałej fety i oliwek możemy zrobić koreczki.

Porady

Najlepiej wybrać ogórki grubsze bo mają więcej miąższu w środku i łatwiej się je wydrąża.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy