Nadziewane koszyczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Każdy sie nimi zachwyci ...

  • 30 min

Składniki:

  • 2 ciasta francuskie
    oregano
    ząbek czosnku
    200gr. szynki
    5pomidorków z puszki (bez skóry)
    opakowanie serka topionego
    2łyzki startego sera parmezanu
    jajki
    ząbek czosnku

Nadziewane koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszke na muffinki wysmarować ,wyłozyc ciastem formując koszyczki.
    Podsmażyc drobno posiekany czosnek .POmidorki pokroić dodać do niego czosnek i posypać oregano i podsmażyć chwile. Nałozyć do każdego koszyczka ,3plasterki sera topionego pokroić w paski i posypać w każdym koszyczku pomidory. Podsmażamy szynke pokroioną w kostke.
    Podsmażoną szynke wkładamy do koszyczków , posypujemy serem topionym pokroionym w paski posypujemy serem parmezan. Smarujemy jajkiem . Pieczemu 20 minut w temp.200C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy