Babeczki nadziane płatkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babeczki Nadziane zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
2.Masło połączyć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Utrzeć dokładnie.
3.Cienką warstwą smarować "grzybki" babeczek powstałym kremem maślanym. Babeczki wstawić na chwilkę do lodówki by masło się stężało.
4.W tym czasie z różowego lukru zrobić róze, a z zielonego listki. Czerwony lukier rozwałkować cienko i wyciąć z niego kółko nieco wieksze niż babeczki.
5.Wyjąć babeczki z lodówki. Czerowne kółka naklejać na masę maślaną.
6.Mniejszą nakrętką lub innym ogrągłym przedmiotem odciskać wzorek na czerwonym lukrze. Uważać przy tym, by nie przebić lukru.
7.Gdy wzór będzie ukończony na samym szczycie babeczek przykleić róże i listki. Jako klej posłużyć może woda.
Komentarze