Babeczki Nadziane płatkami czekolady

0 (0 ocen)

  • 40 min

W filiżankach ładnie sie prezentują na stole. Nie pogardzi nimi dorosły ani dziecko. Pycha!

  • 40 min

Składniki:

  • Babeczki Nadziane płatkami czekolady
    zielony, różowy i czerwony lukier plastyczny gotowy bądź robiony samodzielnie
    (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/lukier-plastyczny-masa-plastyczna)
    1/2 kostki miękkiego masła
    1/2-1 łyżeczka cukru pudru
    kilka kropel soku z cytryny

Babeczki nadziane płatkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Babeczki Nadziane zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
  • 2. Masło połączyć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Utrzeć dokładnie.
  • babeczka 3. Cienką warstwą smarować "grzybki" babeczek powstałym kremem maślanym. Babeczki wstawić na chwilkę do lodówki by masło się stężało.
  • 4. W tym czasie z różowego lukru zrobić róze, a z zielonego listki. Czerwony lukier rozwałkować cienko i wyciąć z niego kółko nieco wieksze niż babeczki.
  • 5. Wyjąć babeczki z lodówki. Czerowne kółka naklejać na masę maślaną.
  • 6. Mniejszą nakrętką lub innym ogrągłym przedmiotem odciskać wzorek na czerwonym lukrze. Uważać przy tym, by nie przebić lukru.
  • babeczki 7. Gdy wzór będzie ukończony na samym szczycie babeczek przykleić róże i listki. Jako klej posłużyć może woda.

Komentarze

Podobne przepisy