Babeczki nadziane

5 (178 ocen)

  • 60 min

Pyszne muffinki nadziane budyniem czekoladowym i waniliowym

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g margaryny
    600 g mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki sody
    szczypta soli
    300 g cukru
    400 ml mleka
    4 jajka
    Dodatkowo:
    1 budyń czekoladowy
    1 budyń Waniliowy
    1 l mleka
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki nadziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić z cukrem, ostudzić. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mąkę, proszek, sodę i sól wymieszać w osobnej misce. Połączyć składniki suche i mokre, wymieszać. Podzielić na 2 części i do jednej dodać 2 łyżki kakao. Osobno ugotować 2 budynie. Ostudzić. Foremkę wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać po łyżce ciasta jasnego, na to łyżka budyniu czekoladowego i znowu ciasto jasne. Z ciemnym ciastem postąpić tak samo ale nakładać budyń waniliowy Piec w temp. 180s C przez ok 30 minut. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować