nadziane babeczki

0 (0 ocen)

babeczki w kształcie pisanek

Składniki:

  • ciasto
    - 1 opakowanie babeczeki nadziane płatkami czekolady Delecta
    - 2 jajka
    - 75 ml mleka
    - 75 ml oleju
    - wydmuszki z jaj
    lukier
    - 1 białko
    - 1 szklanka cukru pudru
    - olejek zapachowy rumowy

    - pisaki cukiernicze
    - barwniki spożywcze niebieski i różowy

Nadziane babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. ciasto
    - zrobić ciasto według przepisu na opakowaniu
    - ciasto nałożyć do posmarowanych oliwą wydmuszek po jajkach 1 łyżka do kazdej wydmuszki
  • babeczki w wydmuszkach 2. - upieczone babeczki chwilke zostawić do ostygnięcia potem obrać z łupek tak jak jajko wystudzić całkowicie
  • babeczki 3. lukier
    -ubić białko wsypać cukier puder cały czas miksować dodać olejek zapachowy
    - podzielić na trzy części wymieszać z barwnikami posmaruwać lukrem babeczki zostawić do wyschnięcia i ozdobić pisakani

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy