Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem

0 (0 ocen)

Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem.

Składniki:

  • 2 ogórki
    1 ananas
    1/2 pitaji
    4 łyżeczki żelatyny
    sól, pieprz, tabasco
    aceto balsamico krem

Mus z ogórka kaszubskiego z egzotyczną pitają i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrany ogórek pokroić i zmiksować.
    Doprawić tabasco, ma być wyczuwalnie pikantny, solą i pieprzem.
    Do rozpuszczonej w małej ilości żelatyny dodać 2-3 łyżki musu ,wymieszać i dodać do reszty musu.
    Ananas pokroić w małe kawałki, podobnie pitaję i ułożyć w pucharkach.
    Zalać musem i odstawić do lodówki ,aby stężał.
    Przed samym podaniem polać kremowym cytrynowym aceto balsamico.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy