Mus czekoladowy z imbirem, pomarańczą i konfiturą malinową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonały przepis na Walentynki. Urzeka smakiem i uwodzi pięknym wyglądem.

  • 20 min

Składniki:

  • - 100 g czekolady mlecznej

    - 50 g czekolady gorzkiej
    - 5 dużych łyżek serka homogenizowanego
    - 2 białka jaj
    - 2 łyżeczki cukru pudru
    - skórka z połowy pomarańczy
    - 1 cm świeżego startego imbiru
    - 8 łyżek kwaskowatej konfitury malinowej
    - sok z połowy pomarańczy
    - 2 banany

Mus czekoladowy z imbirem, pomarańczą i konfiturą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus czekoladowy 1. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i wymieszać z serkiem homogenizowanym. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i jeszcze chwilę ubijać. Delikatnie wmieszać w masę czekoladową. Dodać starty imbir i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Banany pokroić na plastry i skropić sokiem z pomarańczy. Do kieliszka nakładać po 2 łyżki konfitury malinowej, na to banany i mus czekoladowy. Radzę dozować przyjemność, bo możliwe utraty przytomności z rozkoszy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy