Muffiny z jagodami i orzechami

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    100 g mąki ziemniaczanej
    2 płaskie łyżeczki sody
    100 g posiekanych orzechów włoskich
    szczypta soli
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    130 g cukru
    250 g jogurtu naturalnego
    aromat śmietankowy
    1 szklanka jagód (użyłam mrożonych)

Muffiny z jagodami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać razem obie mąki, sodę, sól i 2/3 poszatkowanych orzechów włoskich. W drugiej misce wymieszać olej, jajka, jogurt, cukier i parę kropli aromatu śmietankowego. Wsypać mieszankę z mąką, jagody i krótko, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffiny, wierzch posypać pozostałymi orzechami włoskimi. Piec w temperaturze 180*C ok 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy