Muffinki z serem i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Małe,słodkie i przepyszne!

  • 35 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru brązowego
    pół kostki roztopionego masła
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 mały serek homogenizowany naturalny
    0,5 szklanki mleka

    Wnętrze:
    Szklanka porzeczek czerwonych
    cukier

Muffinki z serem i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tak jak w przypadku każdych muffinków osobno mieszamy suche składniki i osobno mokre.Łączymy razem.
    Porzeczki obieramy,wrzucamy do garnuszka,posypujemy cukrem i lekko podduszamy.

    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Do forem nakładamy po łyżce ciasta,łyżeczkę nadzienia porzeczkowego na środek i przykrywamy znowu ciastem.
    Pieczemy ok 25 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy