Moje "Ragout"

  • wyświetlono: 134 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Grillowane mięsko w winie , kokos i aromatyczny sos, gorąco polecam.

KORAL
  • 40min

Składniki

pierś z kurczaka 550 g
makaron szpinakowy Foglie ilość dowolna
wiórki kokosowe zmielone ok. 30-40 g
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz ( najpepiej czerwony)

marynata
wino czerwone wytrawne 150 ml
przecier pomidorowy 75 ml
ocet balsamiczny 75 ml
estragon 1,5 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyzeczki
tymianek 1/2 łyzeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Moje "Ragout"

  • 1. Marynata.
    Do miski wlewamy wino, ocet dodajemy przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy. Do marynaty wkładamy dość grubo pokrojone kawałki piersi. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut . Odcedzamy, zostawiając troche wody .
    Makaron przekładamy na sitko . Piersi osączamy z marynaty i lekko grillujemy.
    Pozostałą marynatę przekładamy do saganka i podgrzewamy, dodajemy zmielony kokos, cukier, sól i pieprz. Płyn możemy rozrzedzić dolewając wodę z mararonu.
    Następnie wkładamy kawałki mięsa i makaron, wszystko podgrzewamy i przekładamy na półmiski.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylawiórki kokosowepierś kurczaka wino czerwone

Komentarze

Podobne przepisy

Moje lasagne

Dodane przez: Bo-Bożena

Moje Lasagne

Szybki sposób na smaczny obiad

warzywne ragout

Dodane przez: PolskaGotuje

słodko-kwaśne ragout z selerem naciowym

Ciekawa potrawa bezmięsna. Unikalne...

ragout rybne

Dodane przez: deptusia

ragout rybne z warzywami na patelnie

delikatnie uduszona ryba w warzywach...

Moje piersi

Dodane przez: justi2401

Moje piersi

Ile gospodyń, tyle wersji kotletów...

Ogórkowe ragout z pulpecikami.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórkowe ragout z pulpecikami z metki.

To danie dedykuję szczególnie zapracowanym....

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym winie

Dodane przez: PolskaGotuje

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym...

Ten makaron jest po prostu przepyszny:)...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE