MIRUNA NA PIERZYNCE Z PORA I MARCHEWKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne delikatne danie w jednej chwili

  • 30 min

Składniki:

  • Ok 1kg fileta z miruny, 1 duży por, 1 duża marchewka, 2 łyżki masła, sól, pieprz czosnkowy, bazylia suszona, cytryna

Miruna na pierzynce z pora i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w pióra, marchewkę scieramy na grubych oczkach. Oba składniki podsmaźamy na masełku. Następnie dusimy ok 10min uważając żeby się nie przypaliło. Doprawiamy solą i pieprzem. Fileta również delikatnie solimy i pieprzymy. Układamy na podduszonych warzywach. Skrapiamy rybę cytryną i posypujemy bazylią. Dusimy pod przykryciem 10-15min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy