Miodowo-czosnkowe udka kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -4 udka
    -3 łyżki miodu
    -1 i 1/2 łyżki brązowego cukru
    -4 ząbki czosnku
    -1/2 cebuli
    -sól i pieprz

Miodowo-czosnkowe udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oprószamy solą i pieprzem ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na 30 minut. W misce mieszamy miód, brązowy cukier, zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną cebulkę. Wyjmujemy udka z piekarnika i obtaczamy w glazurze. Wkładamy do piekarnika i grillujemy 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy