Miniserniczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekki deser z truskawkami i serkiem mascarpone,najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu,zachwyca dorosłych i dzieci...

  • 15 min

Składniki:

  • 15 dag świeżych truskawek
    250 g sera mascarpone
    4 łyżki kremówki
    100 g biszkoptów lub rurek
    3 łyżki cukru pudru
    1 łyżka brązowego cukru
    1/2 cytryny

Miniserniczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty lub rurki pokruszyć do pucharków.Z cytryny zetrzeć skórkę a sok wycisnąć.

    Truskawki umyć osaczyć pokroić na połówki wrzucić do rondelka sypać łyżkę brązowego cukru,dodać łyżkę soku z cytryny i podgrzewać na wolnym ogniu około 3 minuty aż cukier się rozpuści.
    Z pudru i pozostałego soku z cytryny ukręcić lukier wymieszać z serkiem mascarpone dodać śmietanę i skórkę z cytryny,masę serową wyłożyć do pucharków na wierzch polać musem truskawkowym i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy