Migdałowe naleśniki z nadzieniem serowo-owocowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wymieszać mąkę,cukier i sól dodać jajka następnie stałe mieszając, wlewać mleko, wodę i olej i wiórki migdałowe Kiedy ciasto będzie gładkie odstawiać je na 1 godzinę do spęcznienia
2.
patelnie posmarować olejem i wlać na nią porcje ciasta wykonując przy tym okrężne ruchy patelnią aby ciasto zostało równomiernie rozprowadzone .naleśniki smażymy na średnim ogniu przez 2 minuty a następnie odwracamy rzucamy na drugą stronę . Tak by naleśnik zawsze wylądował na patelni a nie na podłodze :)
3.serek wymieszać z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii.Truskawki pokroić kiwi obrać
4.Usmażone i podpieczone naleśniki napełnić serkiem truskawkami i sosem czekoladowym.Ułożyć na talerzu naleśniki wypełnione farszem zrobić dekoracje z kiwi i truskawek polać sosem czekoladowym
Komentarze