Mielone z ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

Często je robię,szczególnie uwielbia je mój synek

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa,najlepiej drobiowego
    1 cebulka starta na tarce o grubych oczkach
    1 jajko
    1-2 ogórki kiszone starte na tarce o grubych oczkach
    kajzerka namoczona w mleku lub bułka tarta
    sól,pieprz
    olej do smażenia
    bułka tarta do obtoczenia

Mielone z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek i cebulę przełóż do mięsa.Dodaj namoczoną bułkę,jajko,przypraw solą i pieprzem. Wyrób masę na kotlety. Z gotowej masy formuj kotleciki i obtocz w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z obu stron.
    Gy kotlety będą już rumiane przełóż je do niewielkiego garnka,polej odrobiną wody i przykryj pokrywką. Duś je przez ok 5 do 8 minut.

Porady

Do kotletów zamiast ogórka możesz dodać pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy