Mazurkowy Malinowiec

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Bardzo pyszne ciasto bez pieczenia, bez jajek, bez słodkich kremów a najważniejsze robi się szybko.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • • ½ opakowania biszkoptów
    • 2 galaretki czerwone
    • 1 galaretka zielona
    • 1 galaretka żółta
    • 500 g jogurtu naturalnego
    • 400 g śmietany 36%
    • Maliny

Mazurkowy malinowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galaretki 1. Przygotować trzy naczynia w każdym rozpuścić galaretkę w 1 ½ szk. wody gorącej, przestudzić.
  • galaretka 2. Czwartą galaretkę czerwoną rozpuścić według przepisu na opakowaniu, będzie do polania na wierzch ciasta.
  • jogurt 3. Jogurt dzielimy na 3 część i dodajemy do 3 kolorowych galaretek, chłodzimy w lodówce ale tak aby trochę zgęstniały.
  • śmietana 4. Śmietanę obijamy mikserem i również dzielimy na 3 części i dodajemy do galaretek.
  • biszkopty 5. Tortownicę wykładamy biszkoptami.
  • masa 6. Następnie wlewamy galaretki na przemian.
  • maliny 7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Po tym czasie układamy maliny.
  • galaretka 8. Na koniec zalewamy czwartą galaretką i ponownie chłodzimy.
  • ciasto 9. Ciasto gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy